Predstavnici Crne Gore nezadovoljni radom Nacionalnog vijeća za suradnju s Međunarodnim sudom u den Haagu

Ako za dva tjedna ne bude pomaka u izručenju optuženih i uopće u radu Nacionalnog vijeća državne zajednice Srbije i Crne Gore za suradnju s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu, članovi toga vijeća iz Crne Gore preispitat će svoje daljnje sudjelovanje u njegovu radu, izjavio je u četvrtak za agenciju Beta član tog vijeća Predrag Bošković.

"Prijeti nam ubrzo teško razdoblje tihe izolacije i daljnjeg zaostajanja u procesu pridruživanja Europskoj uniji ako se ne počnu odlučnije ispunjavati međunarodno preuzete obveze prema Haškom tribunalu, a ja ne želim osobno biti optužen za usporavanje te suradnje", rekao je Bošković i ustvrdio da je vlast u Srbiji odgovorna za zastoj u suradnji s Haškim tribunalom.

Na sjednici Nacionalnog vijeća za suradnju s Haškim tribunalom u četvrtak je odlučeno da se skine tajnost s određenih dokumenata radi potreba Haškog tribunala i pojedinih odvjetnika- branitelja optuženih.

Predsjednik Nacionalnog vijeća za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je agenciji Beta da će za dva tjedna biti ispunjen najveći dio obveza prema Tribunalu, uključujući i izručenja.

(Hina) xtman ybrbs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara