Predstavnici DORH-a dva dana istraživali Sanadera u Austriji

Foto: Admir Buljubašić (Cropix)

"PREDSTAVNICI  Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta bili su u utorak i srijedu, 8. i 9. veljače 2011., u Republici Austriji radi poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti u svezi istraga u predmetu Fimi-media i drugi", objavio je DORH na svojim službenim stranicama.

Riječ je o proširenju istrage protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, no zanimljivo je kako se njegovo ime ne spominje u priopćenju. Austrijski mediji također donose vijesti o posjeti odvjetništva iz Hrvatske, no i oni su bili uskraćeni za bilo kakve informacije o detaljima samog posjeta.

Odvjetništvo tereti Sanadera za  zloporabu položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a i Diokija te udruživanja s ostalim osumnjičenima u izvlačenju novca iz ministarstava i državnih tvrtki preko marketinške agencije Fimi-medije. Istraga protiv Sanadera nedavno je proširena i za pranje 20,7 milijuna kuna pa se pretpostavlja da bi odlazak u Austriju mogao imati veze i s tim slučajem.

Već je od prije službeno potvrđeno kako Austrija Sanadera sumnjiči za pranje 1,3 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara