Predstavnici kosovskih Srba odbacili plan standarda za Kosovo

Predstavnici kosovskih Srba odbacili su plan o standardima za Kosovo koji su u srijedu u Prištini objavili civilni upravitelj UNa na Kosovu Harri Holkeri i kosovski premijer Bajram Rexhepi.

Međuministarski koordinator za povratak u kosovskoj vladi Milorad Todorović ponovio je kako je dokument o dostizanju standarda koje od Kosova traži međunarodna zajednica za kosovske Srbe neprihvatljiv, jer drže da nije u skladu s Rezolucijom 1244 UN-a.

Nakon današnje promocije plana operacionalizacije standarda u Prištini, Todorović je izjavio srpskim medijima kako "nema više dileme" da su predstavnici srpske zajednice s Kosova ispravno postupili kada su odbacili taj dokument kao neprihvatljiv i rekli da u tome ne žele sudjelovati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorović je upozorio da je za srpsku zajednicu jednako neprihvatljivo i nastojanje da se interesi kosovskih Srba odvoje od interesa Srbije kao i pokušaji da se kosovski Srbi prisile da "slijepo kopiraju" stajališta službenog Beograda.

"Standardi Kosova", dokument je koji na osam stranica govori o obvezama pri djelovanju pravne države, vladavini prava, slobodnom kretanju svih građana, povratku i reintegraciji iseljenih, gospodarstvu, imovinskim pravima, dijalogu s vlastima u Beogradu i Kosovskom zaštitnom korpusu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara