Predstavnici NHS-a kod ministra poljoprivrede Čobankovića

Predstavnike Nezavisnih hrvatskih seljaka primio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, s kojim su razgovarali o smanjenju površina za koncesiju, te ukidanju koncesije na zemlju na područjima općina Dežanovac i Končanica u kojima su prošloga tjedna održali prosvjede te blokirali prometnice, izvijestio je predsjednik kluba osnivača NHSa Vladimir Novotny.

Kako je nakon sastanka s ministrom izjavio Novotny, ministar je obećao da će idući tjedan doći u općinu Dežanovac na sastanak sa seljacima.

Ukoliko se ministar ne pojavi seljaci će ponovo blokirati promet, rekao je Novotny.

Kazao je kako su u NHS-u "zapanjeni represijom i kordonom specijalne policije koja je upotrebljena za suzbijanje seljačkih prosvjeda", pri čemu su i nasilno micani traktori, koji su, kako je kazao, između ostaloga i oštećeni.

Ukoliko dođe do novog prosvjeda Novotny je najavio da blokadu prometnica više neće neće nitko proći, dodajući kako će idući put seljaci na cestu izići kombajnima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NHS razmišljaju, kako je rekao, i o podizanju tužbe protiv policije, ili će se pokušati dogovoriti s policijom vezano za prijave koje su najavljene protiv njih, kazao je Novotny te dodao kako u četvrtak u vezi s tim imaju dogovoren sastanak u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj.

Predstavnici Udruge istaknuli su kako su "izneneđeni represijom" koju je policija, kako su rekli, prvi put pokazala prema jednoj seljačkoj udruzi i prosvjedima.

To govori, smatraju članovi NHS-a, da nezavisnim udrugama očito nije dozvoljeno isto što i stranačkim udrugama poput HDZ-ove Zajednice udruga i HSS-ovog Seljačkog saveza.

(Hina) xtp yds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara