Predstojnik Plenkovićevog ureda uvjerava javnost da je premijer znao za ostavku

Predstojnik Plenkovićevog ureda uvjerava javnost da je premijer znao za ostavku
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

PREDSTOJNIK Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić izjavio je da će premijer Andrej Plenković tijekom rekonstrukcije vlade odlučiti o tome ukida li se Ministarstvo državne imovine te naglasio kako će o svemu javnost biti obaviještena kad završe konzultacije.

"Premijer će odlučiti prilikom rekonstrukcije vlade o tome ukida li se Ministarstvo državne imovine. Konzultacije su u tijeku i javnost će biti obaviještena kada budu gotove", rekao je Frka Petešić novinarima ispred Banskih dvora gdje traje sastanak premijera sa suradnicima, a spekulira se da je tema rekonstrukcija vlade.

Istaknuo je kako je predsjednik vlade znao da će ministar državne imovine Goran Marić danas podnijeti ostavku, a isto to su potvrdili u ponedjeljak popodne u priopćenju iz vlade, dodavši kako je ministar Marić svoju ostavku uputio predsjedniku vlade u pisanoj formi, a o tomu je obavijestio javnost prigodom svoga posjeta Novom Vinodolskom.

Nije želio odgovoriti je li Plenković znao za ostavku

Frka Petešić nije odgovorio na pitanje je li premijer tražio od Marića ostavku, ponovivši da je ostavka rezultat razgovora od prije nekoliko dana.

Nije odgovorio ni na pitanje zašto zajedno nisu izvijestili javnost o ostavci, napomenuvši kako u tome ne vidi ništa sporno. "Nisam primijetio da se cijela javnost pita o tome, možda pojedini novinari, ali mislim da javnost zanima što radi vlada, a ne tko i kada daje ostavku", odgovorio je.

Ne zna, kaže, kada su posljednji put ministar Marić i premijer razgovarali niti kada će se znati nova imena u rekonstruiranoj vladi. Poručio je i da će se premijer vezano za rekonstrukciju vlade obratiti javnosti te dati izjavu "kada procijeni da je trenutak".

S obzirom na to da je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio kako će najvjerojatnije sazvati izvanrednu sjednicu sabora, zbog izglasavanja povjerenja članovima vlade, novinarima je na upit kada će se održati ta sjednica odgovorio kako za to nema precizno zadanoga roka.

Ne zna, kaže, ni hoće li svi ministri biti potvrđeni u paketu na izvanrednoj sjednici. "To ćemo još vidjeti", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara