Prekinut štrajk u IPK-u "ratarstvo-stočarstvo"; u "Belju" se nastavlja

ŠTRAJK u osječkoj tvrtki IPK "Ratarstvo-stočarstvo" danas popodne je prekinut jer je oko dvije trećine radnika primilo zaostalu travanjsku plaću, doznaje se u Sindikatu zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV).

U baranjskom poljoprivrednom kombinatu "Belju" d.d., također jučer započeti štrajk nastavlja se do daljnjega jer ni tijekom današnjeg dana nije postignuto rješenje za isplatu plaća za ožujak i travanj te pet neisplaćenih putnih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da je oko dvije trećine radnika IPK "Ratarstvo-stočarstvo" danas primilo plaću te da ima naznaka da će ostalima plaća biti doznačena do petka, radnici druge smjene već su krenuli na svoje poslove, a Sindikat je odlučio proglasiti prekid štrajka, izjavio je Hini sindikalni povjerenik te tvrtke Feliks Frajtag.

U vezi s rješavanjem problema plaća radnika "Belja" za petak je u vladinu Uredu za socijalno partnerstvo sazvan sastanak s predstavnicima Vlade, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva i Hrvatskog fonda za privatizaciju na kojemu bi se trebale donijeti konkretne odluke koje bi omogućile prekid štrajka, rekao je za Hinu županijski povjerenik PPDIV-a Šime Orešković.

"Imamo saznanja da su novci osigurani i da se to u petak treba potvrditi i realizirati, pa bi se nakon toga započelo i sa žetvenim radovima. Ako se to ne bi dogodilo, danas je zaključeno da ćemo u ponedjeljak održati prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu", dodao je Orešković.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara