Preko 500 puta spavao s kćerkom i napravio joj troje djece: "Njemačkom Fritzlu" samo tri godine zatvora

Foto: AFP

NIJEMAC koji je sa svojom kćerkom imao seksualne odnose preko 500 puta, zbog čega je ona rodila i troje njegove djece, osuđen je na samo tri godine zatvora jer je sud ocijenio kako nije bila riječ o silovanju.

Prvi put kćer zlostavljao kad je imala samo 12 godina, ali sud smatra da nije riječ o silovanju

Slučaj 69-godišnjeg Adolfa B. šokirao je njemačku javnost, a grupe za zaštitu žena i djeca preneražene su presudom. Adolf tvrdi kako je njegova seksualna veza sa kćerkom tokom zadnjih tridesetak godina bila dobrovoljna s obje strane, a tako je zaključio i sud koji ga je proglasio krivim samo za incest.  Međutim, problematično je to što ju je prvi put zlostavljao kada je imala samo 12 godina.

Tužiteljstvo ga je teretilo za zlostavljanje svoje žene i kćeri, odnosno za 497 slučajeva silovanja u zadnjih 34 godine, te su tražili kaznu od 14 godina zatvora. "Njemački Fritzl", kako su ga prozvali mediji, na sudu je tvrdio kako se njegovoj kćeri Renate "njihova veza sviđala", iako je ona svjedočila suprotno.

Prijetio mi je da će me ubiti ako ikome kažem


"Kazao mi je kako će me ubiti ako ikome kažem što se događalo Prijetio mi je da će me pronaći i ubiti makar pobjegla i na drugi kraj svijeta", svjedočila je Renate, koja je tri puta rađala djecu svog oca, a dvoje djece je u međuvremenu preminulo. Kazala je i kako je sustavno zlostavljao čitavu obitelj.

"Ovo je šokantna presuda, kako za žene u njegovoj obitelji, tako i za sve žene na ovom svijetu i za pojam pravde općenito. Kako je taj sudac došao do ovakve presude, o čemu je razmišljao? Pa zar 12-godišnja djevojčica može dobrovoljno donositi takve odluke", kazala je glasnogovornica berlinskog centra za žrtve silovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara