Preko četrdeset posto mladih najviše zabrinuto zbog klimatskih promjena

Preko četrdeset posto mladih najviše zabrinuto zbog klimatskih promjena
Foto: EPA

PREKO četrdeset posto mladih osoba klimatske promjene smatra jednim od najvećih globalnih razloga za zabrinutost, pokazala je anketa o ljudskim pravima koju je među mladima proveo Amnesty International.

Pet glavnih razloga

Anketom objavljenom na Dan ljudskih prava obuhvaćeno je 10 tisuća osoba u dobi od 18 do 25 godina u 22 zemlje na šest kontinenata, a anketirani su trebali izabrati pet glavnih razloga za zabrinutost od navedena 23.

Njih 41 posto izabralo je klimatske promjene učinivši ih najčešće spominjanim problemom u svijetu.

"Za mlade ljude je klimatska kriza jedan od najvećih izazova njihova doba", rekao je glavni tajnik Amnesty Internationala Kumi Naidoo dodavši da se primjećuje veliko povećanje broja mladih ljudi koji izlaze na prosvjede za klimu.

"Ovo je poziv na uzbunu svjetskim vođama, upozorenje da moraju poduzimati mnogo odlučnije korake u rješavanju klimatskih pitanja. U protivnom će još više izdati mlađe naraštaje", dodao je Naidoo.

Na drugom mjestu globalnih razloga za zabrinutost je zagađenje okoliša, koje je označilo 36 posto anketiranih, a na trećem terorizam, koji zabrinjava 31 posto ispitanih.

"Živimo u pogrešnom sustavu"

Na nacionalnoj razini, međutim, četiri glavna problema koja zabrinjavaju mlade su korupcija, zagađenje, gospodarska nestabilnost i neravnopravnost plaća, dok su klimatske promjene na petom mjestu.

"Živimo u pogrešnom sustavu", rekao je Naidoo. "Klimatska kriza, zagađenje, korupcija i nizak standard pokazatelji su uznemirujuće istine o tome koliko su moćni iskorištavali svoju moć za sebičnu i često kratkoročnu dobit", dodao je.

Na pitanje tko bi morao preuzeti najveću odgovornost za globalnu zaštitu okoliša, 54 posto ispitanika odgovorilo je vlade, 28 posto smatra da su to pojedinci, a 14 posto navelo je tvrtke.

63 posto anketiranih slaže se s tim da vlade dobrobit svojih građana mora shvatiti ozbiljnije nego gospodarski rast.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara