PREKO ISTARSKIH GRANIČNIH PRIJELAZA JOŠ UVIJEK VIŠE ULAZAKA NEGO IZLAZAKA, U MEĐIMURJU OBRNUTO

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji Plovanije, Kaštela i Požana od petka do danas u 12 sati u Hrvatsku je ušlo 104 tisuće, a izašlo 97 tisuća gostiju, dok je preko međimurskih prijelaza Goričan, Mursko Središće i Trnovac više gostiju napustilo (40 tisuća), nego ušlo u Hrvatsku (36 tisuća).

Prema podacima istarske granične policije promet je na graničnim prijelazima bio najintenzivniji jučer kada je u Istru ušlo više od 44 tisuće putnika, a izašlo oko 43 tisuće. Unatoč tome, tijekom vikenda nisu zabilježene gužve niti čekanja, a promet se, kako na graničnim prijelazima tako i na prometnicama u Istri, odvijao normalno, bez ikakvih zastoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Preko međimurskih graničnih prijelaza ovog je vikenda Hrvatsku napustio rekordan broj stranih turista od početka turističke sezone. Već godinama je uobičajeno da za odlazak na ljetovanje u Hrvatsku granične prijelaze u Međimurju najčešće koriste Slovenci, Mađari, Česi, Slovaci i Ukrajinci. Na prijelazima nema čekanja, izvijestila je policija.

(Hina) xvhač/xdspo yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara