Prekršajna prijava protiv 23-godišnjega Slovenca

Zbog isticanja slovenske zastave bez odobrenja u kampu u Kanegri, protiv 23godišnjega M.Z. iz Ljubljane podnesena je prekršajna prijava prema Zakonu o javnom redu, potvrdio je večeras načelnik Ureda načelnika istarske policijske uprave Marko Petković.

Jutros u 9,30 sati dvojica ribara iz Umaga na jednom su bungalovu u turističkome naselju Kanegri, blizu Umaga, primijetili izvješenu slovensku zastavu. Zastavu su ribari sami skinuli, odnijeli na recepciju Turističkoga naselja te o tome izvijestili policiju. Policajci su brzo došli na mjesto događaja i obavili razgovor sa skupinom slovenskih državljana koji se koriste tim bungalovom, izjavio je Hini Marko Petković.

Oni su priznali da su zastavu izvjesili sinoć radi slavlja i, kako su rekli, bez namjere da nekog provociraju. Po riječima načelnika Marka Petkovića, mislili su da tim činom neće izazvati nečiji revolt.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv 23-godišnjega M.Z. iz Ljubljane, koji je izvjesio slovensku zastavu, podnesena je prekršajna prijava i oduzeta mu je putovnica dok ne završi prekršajni postupak. Naime, prema članku 26. Zakona o javnom redu, zabranjeno je isticati zastave stranih država bez odobrenja.

(Hina) xdspo ynj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara