Prekršajne i kaznene prijave protiv osumnjičenih "Škorpiona"

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA policija podnijet će kaznene prijave protiv dvije, a prekršajne prijave protiv pet osoba od ukupno desetak osoba privedenih jučer na obavijesni razgovor zbog sumnje da su bili pripadnici srpske specijalne postrojbe "Škorpioni", potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić.

Prema njegovim riječima, kaznene prijave policija će podnijeti zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a prekršajne prijave zbog nedopuštenog posjedovanja streljiva i pojedinih komada oružja.

Tijekom jučerašnjih pretraga obiteljskih kuća u mjestima oko Vinkovaca, osoba za koje se sumnja da su bili pripadnici zloglasnih "Škorpiona", policija je pronašla više komada raznih vrsta pješačkog naoružanja, streljiva i dijelova vojnih odora koje su nelegalno posjedovane.

Nakon završetka obavijesnih razgovora s osobama u čijim su kućama pronađeno oružje streljivo i vojne odore, te su osobe puštene svojim kućama, rekao je Janić.

Podsjetio je kako je jučerašnje pretrage obiteljskih kuća i privođenje desetaka osoba na obavijesni razgovor policija provela u sklopu kriminalističke obrade započete nakon nedavnog uhićenja pripadnika "Škorpiona" Slobodana Davidovića u Banovcima nedaleko Vinkovaca. Njega se sumnjiči da je u ljeto 1995. godine na području Srebrenice, u BiH, sudjelovao u ubojstvu skupine Bošnjaka.

(Hina) xzdra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara