Premijer Račan pozvao izbjeglice, građanje RH da se vrate i iskoriste pravo na dom

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivica Račan pozvao je danas sve izbjeglice, građane Republike Hrvatske da se vrate u svoju Domovinu i iskoriste priliku koja im je pružena danas prihvaćenim vladinim mjerama kojima im se osigurava pravo na dom.

Današnjim odlukama o stambenom zbrinjavanju povratnika i izbjeglica, bivših nositelja stanarskih prava, koji nemaju vlastitu imovinu, hrvatska Vlada dovršila je paket mjera kojima se svim povratnicima i izbjeglicama, koji se žele vratiti i trajno živjeti u Hrvatskoj osigurava pravo na dom, ističe u svom pozivu premijer Ivica Račan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stambeno pitanje više nije prepreka izbjeglicama za njihov povratak u Hrvatsku. Svi bivši nositelji stanarskog prava koji se žele vratiti i trajno živjeti u Hrvatskoj, a nemaju kuću ili stan, bit će stambeno zbrinuti, navodi u pozivu premijer.

Današnje odluke, pored obnove kuća i povrata imovine, treća su mjera koju je hrvatska Vlada poduzela, te su time eliminirane sve prepreke povratku, ističe premijer u pozivu izbjeglicama, građanima RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara