Premijer Sanader na ručku s veleposlanicima EU-a

Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se u četvrtak s veleposlanicima zemalja članica EUa u zagrebačkom hotelu Sheraton na radnom ručku koji je priredio nizozemski veleposlanik Lionel Veer.

"Radni ručak je uobičajen između premijera i veleposlanika zemalja članica EU-a. Naravno, glavna tema bit će proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji", rekao je Sanader prije ručka.

Na ručak su također došli ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, ministrica za europske integracije Kolinda Grabar Kitarović i glavni hrvatski pregovarač s EU-om Vladimir Drobnjak.

Premijer Sanader i članovi hrvatskog izaslanstva - ministrica Grabar Kitarović, šef diplomacije Žužul i glavni pregovarač Drobnjak - boravili su u ponedjeljak u Bruxellesu gdje su razgovarali o tijeku priprema za pristupne pregovore s najvišim dužnosnicima Europske komisije, među kojima s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom su prilikom Barroso i Rehn potvrdili da se u Europskoj komisiji dovršava pregovarački okvir za Hrvatsku, koji će se naći na usvajanju kolegija povjerenika 2. veljače, te pozvali hrvatsku Vladu da u interesu početka pregovora u zakazanom roku ostvari uvjet pune suradnje s Haškim sudom, odnosno učini sve što je u njezinoj moći kako bi locirala odbjeglog generala Antu Gotovinu i osigurala njegov transfer u Den Haag.

Početak pregovora predviđen je za 17. ožujka.

(Hina) xkga ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara