Premijer Valls: Nema gradnje novih džamija u Francuskoj dok ne zaustavimo islamski terorizam

Premijer Valls: Nema gradnje novih džamija u Francuskoj dok ne zaustavimo islamski terorizam

Foto: FAH

“OTVOREN sam za privremenu zabranu stranog financiranja izgradnje džamija nakon niza napada u Francuskoj za koje su preuzeli odgovornost džihadisti”, izjavio je Manuel Valls, francuski premijer u “Le Monde”-u.

Francuski je premijer uvjeren kako je nakon terorističkih napada u Parizu, Nici i Normandiji jasno da se moraju uspostaviti novi i drugačiji odnosi s islamskim organizacijama u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo osmislti nove odnose sa islamom u Francuskoj. Mislim da bi imame koji žive kod nas u Francuskoj i propovijedaju islam, trebalo ovdje i obučavati, a ne u drugim zemljama”, rekao je Valls.

Premijer je priznao da su francuske vlasti napravile propust kada su jednog od džihadista, koji je izveo napad u ckrvi na sjeveru Francuske i ubio svećenika, pustile na slobodu do početka suđenja uz elektronski nadzor.

Francuski premijer i ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve pod udarom su kritika francuske javnosti zbog sigurnosnih propusta u sprječavanju tri velika teroristička napada u Francuskoj u proteklih godinu i pol dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara