premijera dokumentarnog filma "sretno dijete" od 29. do 31. siječnja u sc-u

Televizijski novinar i autor nekolicine dokumentarnih filmova Igor Mirković najavio je danas, na konferenciji za novinare, zagrebačku premijeru svoga filma "Sretno dijete", priče o glazbi i ljudima s ovih prostora na početku 80ih godina proteklog stoljeća.

Film će se premijerno prikazivati tri dana - 29., 30. i 31. siječnja, u zagrebačkom Studentskom centru, a kao posebnost premijere Mirković je najavio "after-party", koji bi, kao svojevrstan nastavak filma, publiku trebali zadržati u atmosferi novog vala.

Najavio je i da će, za razliku od uobičajenih premijera, ovaj put, uz uzvanike, film moći pogledati i šira publika, za koju je u pretprodaji 2.000 ulaznica.

Film prikazuje urbani duh vremena novog vala, a po riječima autora, radi se o "intimnom traganju i pokušaju nekadašnjeg srednjoškolca da se sada, nakon 20 godina, prisjeti vremena kad je njegov grad imao svoj ritam i vitalnu muzičku scenu".

Uz novosnimljeni materijal, u kojem o novom valu govore njegovi sudionici - glazbenici, novinari, crtači stripova i drugi, film sadrži i autentičan materijal s koncerata održanih u tom vremenu, a dobar dio tog materijala obrađuje događaje iza scene i prikazuje se po prvi put.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirković je istaknuo da je film "generacijski projekt", te da su njegovo stvaranje potpomogli svi koji su sudjelovali u novom valu, a zbog čega je film, "iako dugometražni i prilagođen kinu, koštao kao 30-minutna tv-emisija".

Nakon zagrebačke, film će se ubrzo prikazati u Osijeku i Splitu, dogovorena je njegova distribucija u BiH, te sudjelovanje na filmskom festivalu u Beogradu, a u tijeku su i pregovori o distribuciji u Sloveniji, izvijestio je Mirković.

Istodobno s filmom iz tiska izlazi knjiga "Igor Mirković: Sretno dijete" u izdanju nakladne kuće "Fraktura", detaljnija i potpunija verzija filmske priče.

(Hina) ibob az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara