premijere u zagrebačkom, splitskom, riječkom i osječkom hnk-u

U zagrebačkom, osječkom, splitskom i riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu u prosincu će se održati šest premijernih baletnih, dramskih i melodramskih izvedaba.

Na rasporedu zagrebačkoga HNK 12. prosinca je baletna premijera Petra Iljiča Čajkovskog "Labuđe jezero". Po informacijama iz propagande te kazališne kuće, bit će promjena vezanih uz tu predstavu, ali o tome će se više znati na sutrašnjoj konferenciji za novinstvo.

HNK u Zagrebu 20. prosinca najavljuje i praizvedbu drame "Octopussy" Ivana Vidića u režiji Ivice Boban s Mladenom Vulićem i Zvonimirom Zoričićem u glavnim ulogama. Riječ je o drami koja se bavi mračnim ljudima i njihovim sudbinama u nekoj sumornoj gostionici izgubljenoj u vremenu i prostoru.

Premijera "Teštamenta" Pere Budaka na programu je osječkoga HNK 7. prosinca, kada će biti obilježen i Dan HNK u Osijeku. Riječ je o lakrdiji u tri čina u režiji Roberta Raponje sa Zvonimirom Torjancem i Davorom Panićem u glavnim ulogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Splitski HNK u prosincu ima dvije premijere. Dramska premijera "Oluje" Williama Shakespearea u režiji Nenni Delmestre bit će izvedena 4. prosinca. Riječ je o predstavi vrlo širokog scenskog zamaha, a među ostalima odigrat će je Edita Majić, Elvis Bošnjak, Dora Fišter, Robert Kurbaša i drugi.

Splitska publika imat će priliku vidjeti 19. prosinca premijeru klasične baletne bajke "Ščelkunčik" Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Božice Lisak. Balet prema Wazlawu Orlikowskom bit će izveden uz potporu orkestra pod ravnanjem dirigenta Ivana Repušića.

Melodrama "Filumena Marturano" Eduarda de Filippa u režiji Jagoša Markovića jedina je premijera u prosincu riječkog HNK, a na programu je 12. prosinca. U glavnim ulogama nastupit će Ksenija Prohaska i Alen Liverić.

Po riječima redatelja Markovića, riječ je o "predstavi o ljudima s oštećenjima koji će se boriti kao životinje za zrno zdravlja i radosti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara