Premijerka Ana Brnabić: Građani Srbije provest će 60 sati u karanteni ovaj vikend

Premijerka Ana Brnabić: Građani Srbije provest će 60 sati u karanteni ovaj vikend
Ilustracija: EPA

GRAĐANI Srbije provest će ovog vikenda 60 sati u karanteni, potvrdila je večeras premijerka Ana Brnabić objašnjavajući nove restriktivne mjere za suzbijanje koronavirusa koje počinju u petak u 17 sati, a završavaju u ponedjeljak u pet ujutro.

Premijerka Brnabić: Sada je kraj petog tjedna, zdravstveni sustav je na nogama

Brnabić je za TV Prva izjavila da se Srbija uvođenjem policijskog sata tijekom vikenda pokušava izvući iz petog tjedna borbe protiv virusa nakon što se pokazalo da su vikendi problem jer se ljudi druže i zanemaruju mjere socijalnog distanciranja.

"Sada je kraj petog tjedna, zdravstveni sustav je na nogama", rekla je Brnabić i najavila da će još nekoliko bolnica u Srbiji biti pretvoreno u tzv. covid bolnice.

Ona je rekla da stručnjaci preporučuju prekidanje socijalnih kontakata kako bi se onemogućio prijenos virusa, ali se nastoji izbjeći 24-satna karantena, a ograničenje za vikend je "korak između".

Premijerka Brnabić: Srbija se približava "početku kraja" epidemije, ali je to moguće samo uz "željeznu disciplinu"

Brnabić je kao mogućnost najavila izoliranje gradova koji su žarišta epidemije, poput Beograda, Niša, Novog Pazara, Valjeva i Ćuprije, te preporuku o mogućem zatvaranju velikih poduzeća na sedam ili 14 dana.

Po njezinoj procjeni, Srbija se približava "početku kraja" epidemije, ali je to moguće samo uz "željeznu disciplinu" i neke dodatne restriktivne mjere kako bi peti i šesti tjedan bili vrhunac, a epidemija počela opadati.

U Srbiji je u zadnja 24 sata zabilježeno 219 novih slučajeva zaraženih koronavirusom

U Srbiji je u zadnja 24 sata zabilježeno 219 novih slučajeva zaraženih koronavirusom. Ukupno je 2.666 zaraženih, a bolnicama je na liječenju 1726 osoba, od kojih 112 na respiratorima.

Od početka epidemije 6. ožujka preminulo je ukupno 65 oboljelih od covida-19. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara