Preokret u slučaju balkanskog mafijaša koji se liječi u njemačkoj bolnici

Preokret u slučaju balkanskog mafijaša koji se liječi u njemačkoj bolnici
Screenshot: YouTube

NJEMAČKI grad Hannover izdao je nalog za protjerivanje crnogorskog državljanina Igora Krstovića, koji se liječi na Sveučilišnoj klinici u tom gradu, kamo je dopremljen prošlog tjedna nakon što je, po pisanju medija, teško ozlijeđen u navodnom mafijaškom obračunu u Crnoj Gori.

"Odluka o protjerivanju je nužna zbog toga što boravak ovog pacijenta na Sveučilišnoj klinici predstavlja opasnost za javnu sigurnost", stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova Donje Saske.

Trenutno je, međutim, upitno može li pacijent zbog zdravstvenog stanja napustiti bolnicu.

On je u Hannover dopremljen prošlog tjedna privatnim zrakoplovom s mnogobrojnim prostrjelnim ranama.

Opsadno stanje

Odmah nakon njegovog dolaska u Sveučilišnu bolnicu odjel na kojem je smješten stavljen je pod zaštitu pripadnika specijalne policije. To već nekoliko dana zaokuplja javnost u glavnom gradu Donje Saske. Mnogi postavljaju pitanje preuzimanja troškova osiguranja Krstovića, kojeg se sumnjiči za umiješanost u organizirani kriminal.

Predsjednica zastupničkog kluba vladajuće Socijaldemokratske stranka Njemačke u parlamentu Donje Saske Johanne Modder pozdravila je odluku ministarstva unutarnjih poslova o protjerivanju Krstovića.

"Javna sigurnost i red, kao i sigurnost osoblja i pacijenata Sveučilišne bolnice, od najveće su važnosti", rekla je Modder.

Ona je iznova kritizirala vodstvo Sveučilišne bolnice zbog primanja spornog pacijenta na liječenje. Pokušaj prebacivanja Krstovića u zatvorsku bolnicu je propao zbog zdravstvenog stanja pacijenta.

Vodstvo bolnice se opravdava time da je tek nakon dolaska pacijenta u bolnicu postalo jasno da se radi o osobi koja je i u Crnoj Gori bila pod policijskom zaštitom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara