Prevareni seljaci ponovno u blokadi prometnica: "Dio policajca nam prijeti smrću"

Foto: Ronald Goršić (Cropix)

"MI OVO više nećemo trpjeti. Policija se ponaša nekorektno, pojedini policajci prijete da nas treba pobiti te skrivaju značke kako ih ne bismo mogli identificirati", kazao je ljutiti predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac za Index.hr.

Na naše pitanje jesu li prijavili da im pojedini policajci, kako tvrdi, prijete smrću, Pokrovac odgovara: "Ne možemo nikome ništa prijaviti kada oni skrivaju brojeve značaka. Jedino da mi njih uhitimo i privedemo. Pitam se tko vodi operaciju policije na ovakav način. Mi to više nećemo trpjeti", ogorčen je Pokrovac koji najavljuje blokadu prometnica do daljnjega.

"Blokiramo sve one punkteve koje smo blokirali i do sada i do daljnje nikoga više nećemo puštati tim prometnicama, osim hitnih slučajeva", odlučan je Pokrovac koji drži da su seljaci ponovno nasamareni od strane ministra Petra Čobankovića.

Seljaci će potpuno blokirati prometnice na nekoliko punktova u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Brodsko-posavskoj županiji, a za 14 sati Pokrovac je najavio i izvanrednu konferenciju za novinare na punktu u Jarmini u blizini Vinkovaca.

"Poručujemo ministru Čobankoviću da nas više ne može praviti budalama. Doći ćemo mi u Ilok pred njegov stan kod njegove obitelji da mu pokažemo da nas više ne može tako maltretirati", ističe Pokrovac.

Podsjetimo, dio seljaka okupljenih oko Sindikata hrvatskih seljaka koji idu u blokadu traže da potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima, kao i da cijena plavog dizela bude 4 kune za ribare i za poljoprivrednike, deblokadu svih računa seljaka te da se izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

Seljaci su se danas nadali sastanku u Zagrebu, u zgradi Ministarstva poljoprivrede, sa Čobankovićem, međutim ministar ih je poptuno izignorirao. Seljacima je sastanak obećao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić no službene potvrde iz Ministarstva nije bilo. Čobanković je ranije rekao kako među ovim prosvjednicima ima dosta ljudi koji nemaju veze s poljoprivredom te je prosvjede povezao s politikom.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara