"Priča o mjuziklu" novi projekt osječkog HNK

OSJEČKO Hrvatsko narodno kazalište predstavit će 3. ožujka svoj novi glazbeni projekt "Priča o mjuziklu", igrani koncert za dva glasovira, sopran i mjuzikle, u režiji Vlade Štefančića, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u HNK.

Redatelj i scenarist projekta Štefančić ocijenio je kako je riječ o dramaturško-glazbenoj priči, koja će uz uvođenje klasičnog glasovira i elektroničkih klavijatura, nastojati u novoj koncertno-igranoj formi opisati nastanak, povijest i razvoj mjuzikla.

Željeli smo podsjetiti na nastanak mjuzikla u svijetu, Hrvatskoj i njegovu mjestu u Osijeku te ujedno tom priredbom upozoriti na ulogu Osijeka i osječkog HNK u hrvatskom glazbeno-kazališnom stvaralaštvu, rekao je Štefančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Program će obuhvatiti skladbe iz poznatih domaćih i stranih mjuzikala, među ostalim, "New York, New York", "West Side Story", "My Fair Lady", "Cabaret", "Hair", "Jesus Christ Superstar", "Gubec beg" i "Jalta, Jalta".

Kao solistica nastupit će mlada osječka sopranistica Danijela Pintarić uz glasovirsku pratnju Marija Čopora sa zagrebačke Muzičke akademije te pratnju na klavijaturama Igora Valerija iz osječkoga HNK.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara