Prihvaćen Prijedlog pisma o namjeri i dodatni memorandum o ekonomskoj i financijskoj politici Vlade i MMF-a

NA DANAŠNJEM zatvorenom dijelu sjednice Vlada je prihvatila prijedlog Pisma o namjeri i Dodatni memorandum o ekonomskoj i financijskoj politici između Vlade Republike Hrvatske i Međunarodnog monetarnog fonda, stoji u priopćenju vladina Ureda za odnose s javnošću koje prenosimo u cijelosti.

Vlada je prihvatila Konačan prijedlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save te ga je uputila Hrvatskome saboru na donošenje po hitnom postupku.

Vlada je proslijedila mišljenje o godišnjem Izvješću Hrvatske narodne banke za 2002. godinu, na kojeg nema primjedbi, proslijedila Hrvatskome saboru. Predmetno izvješće obuhvaća pregled makroekonomskih kretanja, instrumente monetarne politike, bankovni sustav, platni promet, međunarodne odnose, poslovanje trezora te financijska izvješća HNB-a.

Vlada nema primjedbi na Izvješće o radu Upravnog vijeća Hrvatske radiotelevizije u razdoblju od 20. kolovoza 2001. do 28. ožujka 2003. i Izvješće o poslovanju Hrvatske radiotelevizije u 2002. godini te je takvo mišljenje proslijedila Hrvatskome saboru.

Vlada je također uputila mišljenje Hrvatskome saboru da nema primjedbi na Izvješće o radu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila Program Rada Hrvatskog savjeta za sigurnost prometa na cestama u 2003. Vlada je prihvatila Program zapošljavanja stručnih suradnika i informatičara u osnovnim i srednjim školama u 2003. godini.

Na sjednici su donijete uredbe o utvrđivanju boravišne pristojbe za 2004. te o utvrđivanju visine godišnjeg paušalnog iznosa boravišne pristojbe za korisnika stalnog veza u luci nautičkog turizma za 2004. godinu. Tako visina boravišne pristojbe u 2004. iznosi od 2,00 do 7,00 kuna po osobi i po noćenju, ovisno o sezoni i razredu turističkog mjesta, dok bi visina godišnjeg paušalnog iznosa boravišne pristojbe za korisnike stalnog veza u luci nautičkog turizma za 2004. godinu iznosila 400,00 kuna.

Vlada je donijela Odluku kojom se utvrđuje da dosadašnji povjerenik Vlade RH u Općini Fužine nastavlja s radom. Vlada je također donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove Općinskog vijeća Općine Fužine, a za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 13. srpnja 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada je na današnjoj sjednici donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune pravilnika o uvjetima i načinu korištenja sredstava Fonda za razvoj i zapošljavanje. Izmjene i dopune su nomotehničke naravi te jasnije definiraju ulogu poslovnih banaka, kada je riječ o raspodjeli sredstava Fonda za razvoj i zapošljavanje za financiranje pojedinih projekata.

Vlada je dala suglasnost za osnivanje trgovačkog društva "Hrvatski centar za razminiranje - Centar za testiranje, razvoj i obuku" d.o.o., Sisak.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 1. Svjetskim prvenstvom u košarci za mlade seniorke koje će se održati u Šibeniku od 25. srpnja do 3. kolovoza 2003. godine.

Vlada je dala potporu i suglasnost Gradu Splitu, za isticanje kandidature za organizaciju i održavanje 12. ili 13. Svjetskog prvenstva u atletici, 2009. ili 2011. godine.

Vlada je donijela Uredbu o pristupanju Sporazumu o osnivanju Međunarodne organizacije za vinogradarstvo i vinarstvo.

Vlada je pokrenula postupke za sklapanje Ugovora o izmjenama i dopunama Srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini te sklapanja Dodatnog protokola br. 13 i br. 14 Srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini.

Također, Vlada je pokrenula postupak za sklapanje Ugovora između Vlade RH i Vlade Srbije i Crne Gore o međusobnoj upravnoj pomoći u sprječavanju, istrazi i suzbijanju carinskih prekršaja.

Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada je pokrenula i postupak za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Republike Francuske kojim se utvrđuje uvjeti suradnje u području potpore razvitku malih i srednjih poduzeća.

Dr.sc. Mirjana Znaor razriješena je dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te je na istu dužnost imenovan Feodor Krelja. Sukladno Uredbi o preoblikovanju Energetskog instituta "Hrvoje Požar" u ustanovu, dosadašnji predsjednik dr.sc. Goran Granić i članovi Roman Nota, dr.sc. Roko Andričević, Alfred Obranić i Miroslav Pažur imenovani su na navedene dužnosti u Upravno vijeće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara