Prihvaćena studija dugoročnog razvoja vodoopskrbe u Koprivničko-križevačkoj županiji

U tri grada Koprivničkokriževačke županije Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima, predviđa se u idućih 25 godina porast broja stanovnika, te još veći zamah gospodarstva, pa zbog toga treba na vrijeme planirati sustav vodoopskrbe na tom području, rečeno je na današnjoj županijskoj skupštini u Koprivnici, čiji su vijećnici prihvatili Studiju koncepcije razvitka vodoopskrbe. L

Županijski zavod za prostorno planiranje predlaže objedinjavanje gradskih i općinskih vodovoda u regionalni sustav s mogućnošću povezivanja sa susjednim regionalnim vodovodom u Vrbovcu u sklopu sustava Zagreb - istok.

Dugoročni razvoj vodoopskrbnog sustava na distribucijskom području Đurđevca, Koprivnice i Križevaca, s okolnim općinama pretpostavlja gradnju još 352 kilometra magistralnih cjevovoda, te 708 kilometara sekundarne mreže u ukupnoj vrijednosti više od 400 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako obiluje vodom, zahvaljujući podzemnim izvorima i rijeci Dravi, Koprivničko-križevačka županija zaostaje za drugim županijama u Hrvatskoj po uređenosti vodovoda u opskrbi pitkom vodom.

(Hina) xon ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara