Prijatelj HTV-ovog producenta odgovoran za nesreću u kojoj je umro Slovenac

ZBOG jučerašnje nezgode na moru u kojoj je 33-godišnji slovenski državljanin Matej Krajnc izgubio život, policija je 61-godišnjeg Zagrepčanina Darka Gojanovića osumnjičila za kazneno djelo "izazivanje prometne nesreće".

Prema nalazima policije slovenski gumenjak izlazio je velikom brzinom iz pravca Zlarina, a na njega je naletjela brodica kojom je upravljao Gojanović. U policijskom izvješću stoji kako oba voditelja brodice nisu poštivali pravila o izbjegavanju sudara na moru.

Prije pada u more udario glavom u kabinu

Podsjetimo, u jučerašnjoj nesreći, koja se dogodila malo iza ponoći, stotinjak metara od obale Zlarina u šibenskom akvatoriju, sudarili su se plastična brodica tipa "Galeb"  vlasnika Zvonimira Varošanca poznatog tv voditelja HTV-a i producenta, a kojom je upravljao Gojanović i gumeni gliser dužine 4,5 metara kojim je upravljao nesretni 33-godišnji Slovenac. 

Uslijed udara Slovenac je upao u more i smrtno stradao. Prema nalazu obdukcije 33-godišnji Kranjc se utopio, a navodno je, prigodom udara doslovno "katapultiran" iz svoje brodice. Prije pada u more snažno je udario glavom u kabinu brodice kojom je upravljao Gojanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varošanac se vraćao iz Šibenika

Vijest o nesreći šibenski Županijski centar 112 dobio je upravo od Varošanca koji se nalazio na brodici. U potragu su odmah uključene Pomorska policija, Lučka kapetanija i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. Nakon desetak minuta nađeno je mrtvo tijelo Slovenca, kojeg su djelatnici kapetanije izvukli na palubu uz pomoć lokalnih ribara koji su se zatekli na mjestu događaja.

Varošanac se s prijateljima vraćao s festivala dalmatinske šansone iz Šibenika kući na Zlarin, a na njegovoj brodici nalazilo se još tri osobe.

I.Ć.
Foto: Glas Slavonije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara