Prijatelji nestalog kapetana: Skupili smo 90 tisuća eura, ali to nije dovoljno

Prijatelji nestalog kapetana: Skupili smo 90 tisuća eura, ali to nije dovoljno
Foto: Facebook, Marine Nationale/Twitter

U FACEBOOK grupi "Bourbon Rhode Rescue" objavljeno je kako više nije moguće vršiti uplate sredstava za pronalazak posade Bourbon Rhodea. 

Kako su zaprimili brojna pitanja o tome hoće li se uplata sredstava kroz Go Get Funding kampanju "Help us Find Bourbon Rhode Crew" produživati, jedna od administratorica grupe razjasnila je situaciju u nedavnoj objavi

"Go Get Funding kampanja imala je unaprijed definirani rok trajanja od 7 dana, kampanja je završena sinoć te više nije moguće vršiti uplate putem iste. Želimo zahvaliti svima koji su se kampanji odazvali, a riječ je o sveukupno 3632 pojedinačne uplate, te o ukupnom iznosu donacija od 90.398,00 eura. Po dovršetku spomenute kampanje, obitelj Miškić više ne prikuplja nikakva sredstva", stoji u objavi. 

Obitelj i dalje u kontaktu s hrvatskim institucijama

Navode kako privatnu potragu nije moguće organizirati prikupljenim sredstvima, ali da je obitelj nestalog kapetana Dine Miškića i dalje u kontaktu s hrvatskim institucijama. 

"U međuvremenu, uz podršku i u suradnji s institucijama i ljudima od struke, tijekom proteklih dana ispitane su sve mogućnosti za organizaciju privatne potrage na Atlantiku. Međutim, zbog velike udaljenosti lokacije same havarije od kopna, privatnu potragu avionima ili brodovima nije moguće organizirati prikupljenim iznosom sredstava. Obitelj Miškić nastavlja komunikaciju s hrvatskim institucijama, kako bi se s njima u suradnji ipak pronašlo rješenje i način da se sredstva iskoriste u željenu svrhu", navode. 

Napominju kako se ograđuju od svih novoosnovanih grupa na Facebooku u kojima se spominje havarija broda Bourbon Rhode u bilo kojem kontekstu.

Objavu su zaključili zamolivši za "razumijevanje, suosjećanje i obazrivost prema obitelji Miškić koja proživljava najteže dane". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara