Prijave za Nagradu svjetskoga summita - WSA do 15. svibnja

Svjetski summit o informacijskom društvu WSIS utemeljitelj je Nagrade svjetskoga summita za najbolji elektronički sadržaj WSA (World Summit Award) za koju se mogu natjecati i hrvatski kandidati ako do 15. svibnja pošalju svoje prijave na adresu WSA Hrvatska Internet institut, Gundulićeva 55, 10 000 Zagreb.

U priopćenju toga instituta navodi se da je Nagrada svjetskoga summita - WSA pokrenuta s namjerom da se poveća svijest o važnosti elektroničkoga sadržaja kao jednoga od preduvjeta izgradnje informacijskoga društva te zbog promicanja kreativnosti u stvaranju i prezentaciji digitalnoga sadržaja,

Ta se nagrada dodjeljuje projektima i proizvodima za najbolji digitalni ili e-sadržaj, a natječaj je otvoren u osam kategorija - e-Učenje, e-Kultura, e-Znanost, e-Vlada, e-Zdravlje, e-Poduzetništo, e-Zabava i e-Uključenost.

Ove će se godine Svjetski summit o informacijskome društvu održati u Tunisu, gdje će se za Nagradu natjecati i osam izabranih hrvatskih radova koje će, između pristiglih na natječaj, odabrati stručni žiri u lipnju ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnjem nagradnom natječaju sudjeluje 168 zemalja, među kojima i Hrvatska. Inače, na prošlome WSIS-u održanome 2003. u Ženevi hrvatski je projekt Plavi svijet (www.plavi-svijet.org) između 800 nominacija iz 136 zemalja osvojio jednu od pet jednakovrijednih nagrada u svojoj kategoriji.

Kako je priopćio WSA Hrvatska Internet institut, broj zemalja koje se uključuju na natječaj za tu vrijednu nagradu raste svake godine, a sve dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti i na internetskim adresama - www.wsa.hr i www..hr-gateway.org.

(Hina) pp/xipet yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara