Prijavite se za natječaj Algebrinog MBA studija, vrijedan preko 400.000 kuna

Prijavite se za natječaj Algebrinog MBA studija, vrijedan preko 400.000 kuna
Foto: PR foto

OTVORENE su prijave za ovogodišnji stipendijski natječaj za Algebrin e-Leadership MBA studij. Ukupna je vrijednost stipendija za ovaj program koji se provodi u suradnji s jednom od vodećih američkih poslovnih škola, Kelley School of Business Sveučilišta u Indiani, veća od 400 tisuća kuna.

Na Algebrin MBA program upisuju se najčešće kandidati koji su već došli do određenog stupnja u razvoju karijere i treba im čvrsta podloga za nastavak rada na uglavnom menadžerskim pozicijama. Studenti  dolaze i iz menadžerskog i iz tehnološkog svijeta – jedni traže više poslovnih vještina i vještina vođenja, a drugi žele naučiti kako nove tehnološke modele primijeniti u praksi.

Vrijednost networkinga

Jedna od najvećih prednosti ne samo pohađanja MBA studija već i sudjelovanja u stipendijskom natječaju koji kulminira zanimljivim cjelodnevnim druženjem kandidata svakako je u stjecanju novih veza i poznanstava.

Stjepan Vuković, direktor uspješne hrvatske IT tvrtke InfoCumulus, upravo ove godine završava dvogodišnji studij na ovom programu te o tome kaže: "Kroz gotovo dvogodišnje redovno druženje i suradnju s kolegama koje dolaze iz različitih industrija, tvrtki različite veličine, s različitim iskustvom i vještinama proširuju se pogledi na poslovne aktivnosti. Toliko različitosti na jednom mjestu, a opet vrlo povezana grupa ljudi sa zajedničkim interesima i točkama u karijeri omogućuje svima kvalitetno učenje i razmjenu znanja".

Mnoge tvrtke danas su suočene s procesom digitalne transformacije svojeg poslovanja – neke ovaj trend i potrebu prepoznaju ranije, neke kasnije, no svima su potrebni menadžeri koji s jedne strane imaju poslovne vještine, a s druge strane znaju primijeniti znanja o digitalnim tehnologijama u tom procesu.

Obrazovanje za menadžere koji razumiju digitalnu ekonomiju

Rijetko koji biznis danas je posve offline – no u online svijetu i veliki se suočavaju sa žestokom konkurencijom malih, brzih, agilnih startupa.

"Nemojte misliti da je vaš posao tako jedinstven da izbjegava pravila. Samo, nemojte očekivati ​​da će strategija koju postavite danas biti 100%  točna i sutra, jer to se isto neće dogoditi", upozorava Ivan Spajić Buturac, konzultant u InfoCumulusu, i također polaznik Algebrinog e-Leadership programa.

Odluka o izdvajanju vremena za MBA studij često nije jednostavna, no kandidati dosadašnjih stipendijskih natječaja vrlo su zadovoljni iskustvima na samom studiju.

Treba učiti ne samo za posao, već i za život

"Hoće li vam MBA studij pomoći pri promociji ili osigurati bolju plaću na poslu? Tko zna. Možda će vas potaknuti da promijenite karijeru ili pokrenete vlastiti posao. Nikada ne znate gdje vas takva jedna odluka može odvesti, no u tome i je njena čar jer pokazat će vam sigurno da treba - učiti ne samo za posao, već i za život!", poručuje budućim kandidatima Tanja Džido, jedna od prošlogodišnjih stipendistica Algebrinog MBA programa, inače uspješna poduzetnica i digitalna stručnjakinja.

Prijave za ovogodišnji stipendijski natječaj za Algebrin e-Leadership MBA program otvorene su do 5. listopada – prijavite se što ranije na www.algebra.hr/mba

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?