Prijetnja na suđenju za krvavi sukob obitelji u Karlovcu: "Riješit ću ti najmilije"

Prijetnja na suđenju za krvavi sukob obitelji u Karlovcu: "Riješit ću ti najmilije"

Foto: Mario Pušić / Cropix

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Karlovcu danas je počelo suđenje trojici članova obitelji Hudurović za ubojstvo Mate Velića nakon krvavog sukoba kod trgovačkog centra u listopadu ove godine.

Nakon što su odvjetnici Juraja i Nenada Hudurovića te maloljetnika starog 15 godina rekli da se ne osjećaju krivima ispitana je Draga Jurković, supruga ubijenog Mate Velića i majka teško ranjene kćeri. U sudnicu su optuženici ušli uplakani, dok su članovi obje sukobljene obitelji ostali ispred suda.

"Branili bi se i ubili ih"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Draga Jurković, koja je i sama u sukobu bila ozlijeđena, je kazala da prije sukoba u Ogulinu i Karlovcu dvije obitelji nisu nikada bile posvađane. Tvrdi kako je vidjela samo prvooptuženog Juraja da puca u njih, dok ne zna razloge zašto su se Hudurovići odlučili na takav potez. Draga Jurković je rekla i da nitko od njih vozilu nije imao oružje, jer bi se tada branili i "ubili bi njih".

Sličnu rečenicu je ponovio i njezin sin Frane Velić koje je kobnog 25. listopada vozio kamion TAM. Potvrdio je da je vidio Juraja kako puca u njih i dodao da misli kako je pucano iz dva pištolja jer je "čuo takve zvukove metaka". Niti jedan od svjedoka nije vidio maloljetnika koji je optužen na ovom suđenju.

"Riješit ću ti najmilije"

Dokaz da stvar između dviju obitelji još nije raščišćena je i prijetnja koju je Frane Velić uputio optuženom Nenadu Huduroviću kod izlaska iz sudnice. "Riješit ću ti najmilije", kazao je Velić Huduroviću. Optuženi je sucu odmah prijavio prijetnju te je ona ušla u zapisnik. Nitko drugi nije čuo što je Velić zaista rekao Huduroviću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara