Prikazan dokumentarac "Mi smo osjetili, vi ne zaboravite"

DOKUMENTARNI film Andreje Dečak i Dubravka Kovača "Mi smo osjetili, vi ne zaboravite" prikazan je večeras na tribini u zagrebačkoj Hrvatskoj kulturnoj zakladi.

O filmu koji govori o stradanju i životu hrvatskih branitelja uz autore filma govorili su dragovoljci Domovinskoga rata Zvonimir Trusić, Velimir Kvesić i Mladen Pavković.

"Hrvatski narod nema nikakva razloga biti inferioran prema drugim narodima", napomenuo je Trusić i ustvrdio kako se danas čak i "zakonskom regulativom Hrvate stavlja u inferioran položaj u vlastitoj državi".

"Koliko se gazi dostojanstvo hrvatskih branitelja pokazuju slučajevi ponovnoga suđenja junacima Domovinskoga rata u Splitu i Bjelovaru," rekao je Kvesić i dodao kako će im se očito suditi sve dok ih ne osude.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borio sam se za neovisnu ali i slobodnu Hrvatsku, napomenuo je Kvesić i dodao kako se on ne osjeća "slobodnim sve dok se progone drugi hrvatski branitelji".

Mladen Pavković je pozvao vlasti da zakonski zabrane zvijezdu petokraku jer su, kako je rekao, pod njom srpske postrojbe okupirale grad Vukovar.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara