Prinos AZ OMF-a 5,78 posto

AZ OBVEZNI mirovinski fond je u 2006 ostvario svojim članovima prinos od 5,78%, što je iznad prosječnog prinosa obveznih mirovinskih fondova.

"Ostvarenim prinosom smo jako zadovoljni, pogotovo s obzirom da su cijene obveznica u koje mirovinski fondovi ulažu većinu imovine - u prošloj godini padale. S druge strane, na ulaganjima u domaće dionice - direktno kroz Plivu i INA-u i indirektno kroz domaće investicijske fondove ostvarili smo značajne zarade“, rekao je Dinko Novoselec predsjednik uprave Allianz ZB, društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom.

Očekuje da će se u 2007. usvojiti novi Zakon o mirovinskim fondovima koji bi proširio ulagačke mogućnosti i, između ostalog, omogućio ulaganje u dionice u kotaciji JDD i veća ulaganja u inozemne vrijednosne papire.

Ovom su se prilikom u AZ fondu osvrnuli na smanjenje naknade za upravljanje obveznim fondovima, naglasivši pritom kako u njihovom slučaju to neće utjecati na poslovanje zahvaljujući vodećoj tržišnoj poziciji i veličini fonda.

"Godinu smo završili s više od 42% udjela u ukupnom članstvu u otvorenim dobrovoljnim fondovima, a s 31. 12. 2006. naš AZ Profit postao je i pojedinačno najveći dobrovoljni mirovinski fond“, rekao je Krešimir Gjenero direktor Allianza ZB, društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima te nastavio kako se već treću godinu za redom mogu pohvaliti vrlo visokim prinosima.

U 2006. AZ Profit ostvario je 12,79%, a AZ Benefit 6,24% prinosa, dok su prinosi AZ zatvorenih dobrovoljnih fondova također na razinama od oko 12%.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara