Pripadnik srpskog narkomiljea ubijen u klasičnoj mafijaškoj "sačekuši" kod Banje Luke

Pripadnik srpskog narkomiljea ubijen u klasičnoj mafijaškoj "sačekuši" kod Banje Luke

Tekst: S.C.H.
Foto: Press

PRIPADNIK srpskog narkomiljea, 45-godišnji Ruško Pajić, izrešetan je u jednoj vikendici pokraj Banje Luke u klasičnoj "sačekuši" koja po svemu ostavlja dojam mafijaškog obračuna, objavio je danas srpski Press.

Pajić je, prema tvrdnjama lista koji se poziva na neimenovane policijske izvore, u vikendicu svojega kuma Milenka Macanovića u Čokorskim poljima kod Banje Luke stigao u svojem automobilu marke Peugeot 407, a kada je zaustavio vozilo na njega je zapucao nepoznati ubojica koji se sakrio u neposrednoj blizini i očito čekao njegov dolazak.

Ubojica je na Pajića ispalio 15 hitaca iz automatske puške. Većina metaka žrtvu je pogodila u glavu i tijelo, nanijevši mu teške ozljede od kojih je na mjestu umro. Ubojstvo je, prema tvrdnjama policije, izvršeno u ponedjeljak oko 13 sati, no Pajićevo je tijelo na vozačkom sjedalu njegovog automobila pronađeno tek istoga dana oko 19 sati.

Pajić je bio dio dobro organizirane grupe narkobosa Ognjena Šekularca

Način izvršenja nedjela po mnogim pojedinostima ukazuje na mafijaško ubojstvo, tvrdi Press i podsjeća kako nitko od najbliži susjeda nije čuo pucnjavu, iz čega je očito da je ubojica koristio prigušivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je tijekom istrage nekoliko stotina metara dalje od mjesta gdje se dogodilo ubojstvo pronašla zapaljeni automobil marke Audi, za kojega se pretpostavlja da ga je koristila osoba koja je izvršila ubojstvo.

Iako je bio rođen u Banjoj Luci, Pajić je više od 10 godina živio u inozemstvu i Srbiji, gdje se, prema saznanjima MUP-a Srbije, bavio trgovinom narkoticima, a u rodni grad se vratio godinu dana nakon što je u listopadu 2008. godine uhićen u Beogradu, a tada je kod njega pronađeno više od pola kilograma heroina i 150 grama kokaina.

Razlog Pajićeve likvidacije je njegov dug jezik?

Nakon njegovog uhićenja 2008., a potom i iznenađujuće brzog puštanja iz pritvora, policija je u nekoliko narednih mjeseci iza rešetaka "pospremila" većinu grupe kojoj je Pajić pripadao, a kojoj je na čelu bio Ognjen Šekularac.

Policija nikada nije priopćila zbog čega je pustila Pajića iz pritvora, no mediji su nagađali kako se on vjerojatno slomio i policiji odao sve pojedinosti o grupi, u čemu se može tražiti i razlog za njegovu likvidaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara