Pripita Poljakinja na Viru četverociklom pregazila 60-godišnjakinju

Pripita Poljakinja na Viru četverociklom pregazila 60-godišnjakinju

JUČER poslijepodne je na plaži Miljkovica, na otoku Viru, pripita Poljakinja četverociklom (quadom, op.a.) pregazila 60-godišnju Božicu Škorić, koja se, ležeći na trbuhu, sunčala.

Kako je izvijestila PU zadarska, 27-godišnjoj M. K. je izmjereno 0.35 promila alkohola u krvi, a s njom je, u trenutku nesreće, na četverociklu bio još jedan Poljak. Do nesreće je došlo nakon što je Poljakinja izgubila nadzor nad vozilom. Protiv nje se podnesene prekršajne prijave zbog izazivanja prometne nesreće i zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Sestra stradale Božice Škorić, Ljubica Unger, za Slobodnu Dalmaciju je rekla kako je prvo pomislila da joj je sestra mrtva. "Ležale smo na plaži uz samo more. Niotkud se stvorila žena na četverociklu, koja mi je prednjim kotačem okrznula glavu. Vrisnula sam kada sam shvatila da se vozilo potom doslovno popelo na moju sestru, koja je od bolova u prsima i ramenu izgubila svijest. Srećom, plaža je bila prepuna kupača i muškarci su se istoga trena skupili i doslovno dignuli to vozilo sa moje sestre", ispričala je.

Čudom, Škorić je prošla bez prijeloma, no navodi kako je "sve boli" i kako "ima vrtoglavicu". Šokirana je što ju je Poljakinja umalo ubila svega nekoliko metara od mora, dok se odmarala na šljunčanoj plaži.

Mještani ogorčeni

Mještani Vira su se zbog ove nesvakidašnje nesreće odlučili na prosvjed pa su se danas zaputili pred zgradu Općine Vir i pred zgradu Državnog inspektorata u Zadru, no šef inspektorata, Mirko Tokić, nije ih htio primiti, a uz sve ih je i prekršajno prijavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo gledali kako sa žene, koja je ležala na plaži uz samo more, dižu vozilo. Ogorčeni smo jer čovjek koji iznajmljuje vozila nema za to dozvolu, a to čini na samoj plaži. Odavno upozoravamo da će se zlo dogoditi, a na plaži ima na desetke djece. Bojimo se", navode mještani.

"Tokić nam je zalupio vrata u nos rekavši da nema vremena, a onda je pozvao policiju i prijavio nas, kao grupu koja pred inspektoratom remeti javni red i mir. Mi ne možemo vjerovati gdje živimo", rekla je za Slobodnu Dalmaciju Nataša Gašparić, dodajući kako su prijavu protiv Ljubice Sinanović, iznajmljivačice četverocikla, "pisali na cesti ispred inspektorata".

Nedodirljiva Ljubica?

Pred zgradom Općine Vir, mještani su imali više sreće. Ondje su ih primili voditeljica Odsjeka za komunalne poslove Paola Žepina i komunalni redar Tihomir Buškulić.

"Ljubicu Sinanović smo više puta prijavljivali Državnom inspektoratu i Lučkoj kapetaniji, a čak i građevinskoj inspekciji, kad su ona i suprug betonirali pomorsko dobro ispred kuće. Kao općina, poduzeli smo sve što smo mogli. Prema našim saznanjima, inspektorat je Sinanoviću zapečatio vrata, ali on je skinuo pečat i dalje radi", rekla je Žepina, dodajući kako su Sinanovići ove godine od Općine Vir tražili koncesijsko odobrenje za iznajmljivanje samo dvije pedaline i jednog skutera, no kako ni za to nisu dobili dozvolu.

I.M.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara