Pritišću banke da im pomognu: Pivovarna Laško iskorištava slovenski strah od Todorića

Pritišću banke da im pomognu: Pivovarna Laško iskorištava slovenski strah od Todorića

Foto:Arhiva

UPRAVA Pivovarne Laško dobila je potvrdu banaka da će pomoći u reprogramiranju kredita, objavili su danas gotovo svi slovenski mediji. Naime, riječ je o jučerašnjem sastanku s bankama, no za sada nema pisanog jamstva o reprogramiranju.

Slovenska izvještajna agencija STA otišla je korak dalje pa je objavila, doduše neslužbene informacije, da će Pivovarna najvjerojatnije svoj udio u Mercatoru prodati Agrokoru i to ako im banke ne omoguće spomenuti reprogram kredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom smislu navode izjavu direktora Pivovarne Laško Dušana Zorka koji je rekao novinarima početkom tjedna da su već gotovo pripremljene osnove za ugovor s Agrokorom. To se tumači, objašnjavaju slovenski mediji, kao pritisak na banke da odobre reprogram kako bi izbjegle rascjepkanu prodaju Mercatora.

Valja podsjetiti kako većina od 450 milijuna eura dugovanja Pivovarne Laško prema bankama dolazi na naplatu krajem lipnja, a na sastanku su bili predstavnici Nove Ljubljanske banke (NLB), UniCredit Slovenije, Gorenjske banke, Abanke, Banke Koper i Hypo Alpe Adria banke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara