"Privatizacijom brodogradilišta u pitanje dolazi 42.000 radnih mjesta"

ZA PREUSTROJ brodogradnje umjesto njezine privatizacije zauzeo se na današnjoj konferenciji za medije u Puli saborski zastupnik i ekonomski strateg SDP-a, Ljubo Jurčić.

Brodogradnja je bitna za hrvatsko gospodarstvo i Vlada se s njom ne zna nositi, smatra Jurčić, a razlog tomu vidi u Vladinoj pripremi brodogradilišta za privatizaciju. Privatizacijom bi u pitanje moglo doći 42.000 radnih mjesta izravno i neizravno zaposlenih, napominje Jurčić i dodaje kako će privatnici prije svega gledati samo vlastite profitabilne interese.

HDZ koji je najavio brzu privatizaciju Uljanika, potvrdio je kako ne misli ništa dobro Istri i Puli, smatra Denis Martinčić, predsjednik pulskog Gradskog vijeća te je za početak idućeg mjeseca najavio tematsku sjednicu Gradskog vijeća u suradnji sa sindikatima i Upravom Uljanika. Cilj te sjednice bit će sprječavanje privatizacije jedinog uspješnog brodogradilišta u Hrvatskoj, dodao je Martinčić.

Privatizacija bi mogla biti pogubna i imati štetne dugoročne posljedice i za gospodarsko-socijalnu sliku, a ne samo za brodogradnju, zaključio je Jurčić.

B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara