Privedeni osumnjičeni za provalne krađe u Pitomači i Suhopolju

U ISTRAŽNI centar Županijskog suda u Bjelovaru privedeno je troje osumnjičenih za više provalnih krađa počinjenih u Pitomači i Suhopolju, a jedan od osumnjičenih djelatnik je Interventne jedinice policije, izvijestila je danas Policijska uprava virovitičkopodravska.

U priopćenju se navodi da je od 16. ožujka 2002. do 14. prosinca 2003. na području Pitomače i Suhopolja počinjeno više teških krađa provaljivanjem u obiteljske kuće iz kojih je ukraden novac, zlatni nakit te drugi predmeti kao što su krznene bunde, deke i dr.

Prikupljajući obavijesti o tim kaznenim djelima djelatnici policije došli su do saznanja da se u vezu s njima može dovesti i 29-godišnji djelatnik Interventne jedinice PU virovitičko-podravske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kriminalističkom obradom i vještačenjima potvrđene su sumnje da je on zajedno s M.G. (1958.) s područja općine Pitomača i Ž.M. (1968.) s područja općine Kloštar Podravski počinio više teških krađa provaljivanjem, te su oni uz kaznenu prijavu privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru.

Na temelju odredaba Zakona o policiji djelatnik PU udaljen je s dužnosti, a podnesen je i prijedlog za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

(Hina) pp dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara