Pročitajte cijelu presudu u sporu Karamarka i Nacionala

Pročitajte cijelu presudu u sporu Karamarka i Nacionala

Foto: FAH, Nacional

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko na zagrebačkom je Općinskom građanskom sudu nepravomoćno dobio spor protiv tjednika Nacional koji bi mu trebao isplatiti 70 tisuća kuna, zbog objavljenog intervjua s Josipom Manolićem u kojem je ustvrdio da je Karamarko radio za Udbu.

Nacional, osim toga, mora ukloniti sporni intervju sa svoje internetske stranice, a na svojim stranicama Nacional je objavio i cijelu presudu.

 

Presuda Nacional

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Jelinić: Presuda je nakaradna

"Sadržaj nakaradne prvostupanjske presude koju je donio sudac Marko Rus u ovom predmetu zapravo ću najdetaljnije komentirati kroz žalbu koju ćemo tek uložiti. Ona je protkana većim brojem neodrživih teza, a predstavlja i nastavak pritiska na sve hrvatske medije.

Posebno brine i to što je sudac prije izricanja rješenja odvjetnicu Nacionala upitao zašto je dovela toliki broj novinara. Zabrinjavajuće je i to što je Marko Rus naložio da se ukloni sporni intervju, ali i svi tekstovi povezani s tom tematikom. Doista ne znam gdje je uporište za odluku o uklanjanju drugih tekstova koji pokrivaju tu tematiku. Zbog količine apsurdnosti koja je u njoj sadržana Nacional će javnosti objaviti kompletnu nepravomoćnu presudu, kako bi što veći broj građana dobio uvid u njen sadržaj. Detaljniji komentar bit će dostupan u sljedećem broju Nacionala", kometirao je za Index Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara