Pročitajte pismo policije građanima Slavonskog Broda

Pročitajte pismo policije građanima Slavonskog Broda
Foto: PU brodsko-posavska

KRIZA s koronavirusom paralizirala je život u čitavoj svijetu pa tako i u Hrvatskoj.

Kafići i restorani su zatvoreni, trgovine rade ograničeno, nema javnog prijevoza, a kretanje je strogo ograničeno. Takve oštre mjere, čini se, dale su rezultata jer Hrvatska i dalje ima relativno mali broj zaraženih i umrlih u usporedbi s ostalim zemljama u Europi.

Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite stalno upozoravaju da je pridržavanje mjera ključno u borbi s opasnim virusom, a među najizloženijima su policajci koji danonoćno paze na red, kontroliraju punktove i pokušavaju stvari držati pod kontrolom.

Na snazi je puno zabrana i ograničenja na koje je PU brodsko-posavska simpatičnim pismom još jednom ukazala svojim građanima. Nije bilo teških i prijetećih tonova nego su policajci zamolili građane da jedni druge međusobno čuvamo.

Pismo prenosimo u cijelosti.

"Dragi i poštovani građani!

Nemojte dozvoliti da vas ovo lijepo vrijeme izmami izvan vaših domova. Ukoliko i izađete u šetnje, učinite to na mjestima u osami, na koja inače ne izlazi mnoštvo građana. Ne dozvolite da vas upozoravaju, rastjeruju ili kažnjavaju.

Slijedite preporuke stručnjaka te izlazite samo u opravdanim slučajevima kada je to nužno. Izvan svojih domova držite socijalnu distancu jedno od drugoga.

Pratite izvješća Stožera civilne zaštite, te se pridržavajte Odluka, koje su donesene na dobrobit svih nas, kao primjerice: Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, Odluke o mjeri strogog ograničavanja i zadržavanja na ulicama i drugim javnim površinama i dr.

Vi, koji ste pod mjerama samoizolacije, pridržavajte se strogo danih uputa i ne izlazite iz svojih domova.

Kao što ste primijetili, mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas, te svojim discipliniranim ponašanjem doprinesite našem zdravlju i normaliziranju stanja.

Potrudimo se i zajedničkim snagama i strpljenjem spriječimo širenje virusa, sačuvajmo zdravlje te vratimo naše živote u normalu, kao što je to bilo ranije.

Srdačno vas pozdravljaju vaši policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara