Prodaje se predivna vila kod Opatije, vrijedi 57 milijuna kuna, ali cijena može pasti i na kunu

Prodaje se predivna vila kod Opatije, vrijedi 57 milijuna kuna, ali cijena može pasti i na kunu

Foto: Google Street View

VILLA Münz, jedna od najljepših i najvrjednijih vila na opatijskoj rivijeri, uskoro će se naći na javnoj dražbi, javlja portal Liburnija.net.

Dotična vila nalazi se u Ičićima, mjestu pokraj Opatije, a naći će na javnoj dražbi kao dio stečajnog postupka nad njenim vlasnikom, tvrtkom Sagitta d.o.o. u stečaju iz Osijeka.

Procijenjena vrijednost ove predivne vile koja upada u oči svima koji prolaze opatijskom rivijerom iznosi 57 milijuna kuna, a Fina će ju pokušati prodati na elektroničkoj aukciji, prvo za 75 posto procijenjene vrijednosti, a ako to ne uspije, po sve manjoj cijeni, sve do četvrte dražbe na kojoj će početna cijena iznositi samo jednu kunu. Unutrašnjost vile je uništena i nema sumnje da će novi vlasnik, tko god da on bude, morati uložiti velik novac u njezinu obnovu.

Vila je, u skladu sa zakonom, prvo ponuđena Primorsko-goranskoj županiji, koja je tu mogućnost odbacila na jučerašnjoj sjednici. Na vili, piše Liburnija.net, postoji i založno pravo u korist Republike Hrvatske u visini od 650,000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara