Prodanović odbio govoriti o slučaju Crnoja: "Dobit ćete Pulitzera za važna otkrića, svaka čast"

Prodanović odbio govoriti o slučaju Crnoja: "Dobit ćete Pulitzera za važna otkrića, svaka čast"

Foto: FAH

INDEX je jučer od Vlade doznao kako su u dvodnevnoj raspravi o sudbini sada već bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje besplatno angažirani pravni stručnjaci Jadranka Sloković, Jasna Novak i Čedo Prodanović.

> Doznajemo: Sanaderovi odvjetnici besplatno radili za HDZ-ovu Vladu u slučaju Crnoja 

"S obzirom da se radilo isključivo o jednokratnoj usluzi savjetničke prirode vanjskih suradnika, pravnih eksperata Jadranke Sloković, Jasne Novak i Čede Prodanovića, sudionika jučerašnje stručne rasprave zajedno s pravnim stručnjacima Domoljubne koalicije i Mosta,  njihove su usluge bile u potpunosti besplatne.

Mišljenja iznesena u raspravi nisu notirana kao poseban dokument, ali je njihov sadržaj dostupan javnosti i razvidan iz izjave prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka", odgovorili su iz Vlade na upit novinara Indexa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak bio na sudu u Slavonskom Brodu?

No, u HRT-ovoj emisiji "Aktualno u 17" iznesen je zanimljiv detalj koji je promakao široj javnosti. Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović opravdao se za izostanak na raspravi 28. siječnja u slučaju Planinska zbog "službene spriječenosti na sudu u Slavonskom Brodu". 

Zanimljivo, to je isti dan kada su Sloković i Prodanović bili angažirani od strane Vlade kao savjetnici u slučaju Crnoja. Moguće je da je Prodanović u jutarnjim satima bio u Slavonskom Brodu, pa kasnije otišao u Zagreb kako bi pomogao Vladu savjetom, no istovremena spriječenost Sloković i Prodanovića baš na taj dan navela nas je da kontaktiramo Prodanovića kako bi nam detaljnije objasnio što se u biti događalo na dan kada je Crnoja smijenjen.

"Neću vam o tome ništa govoriti, dobit ćete Pulitzera za važna otkrića, svaka čast, uživajte", kazao je Prodanović za Index, odbijajući razjasniti situaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara