PRODI OPISAO EKSPLOZIJU PAKETA-BOMBE ADRESIRANOG NA SUPRUGU

Predsjednik Europske komisije Romano Prodi opisao je u subotu navečer novinarima kako mu je u rukama eksplodirala pošiljka bomba naslovljena na njegovu suprugu. L

"Otvarao sam omotnicu s obveznim oprezom, jer sam bio upozoren. U omotnici je bila knjiga s rupom u kojoj je bio eksplozivni prah. Nastao je veliki plamen, ali nitko nije ozlijeđen. Mala šteta je nastala na tepihu i ormaru, ali ništa više od toga", ispričao je Prodi novinarima na ulici ispred svoga bolonjskoga doma.

Paket s knjigom Gabriela d'Anunzia poslan je s nepostojeće adrese u Bologni još 22. prosinca.

Predsjednik Republike Carlo Azeglio Cimapi odmah je telefonirao Prodiju, a solidarnost mu je odmah telefonski izrazio i premijer Silvio Berlusconi. Predsjednik Zastupničkog doma Pierfedinando Casini, koji je također iz Bologne, posjetio je Prodija u njegovu domu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraze potpore i prijateljstva predsjedniku Europske komisije uputio je u subotu i francuski predsjednik Jacques Chirac, objavila je Elizejska palača.

Prodija je u subotu navečer nazvao i francuski premijer Jean-pierre Raffarin kako bi mu prenio "potporu francusek vlade", javlja agencija France Presse.

Policija drži da je riječ o istoj organizaciji anarhista koja je i ranije na razne adrese slala eksplozivne pakete. Prošle nedjelje, 21. prosinca, dvije su bombe eksplodirale u kantama za smeće kraj Prodijeva stana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara