Producenti iznenađeni što njihov predstavnik nije u vijeću za film

HRVATSKA udruga producenata neugodno je iznenađena sastavom novoga Vijeća za film u kojem nije bilo mjesta predstavniku te udruge

"Moramo istaknuti da smo neugodno iznenađeni takvom devalvacijom producenata i struke uopće", ističe se u pismu predsjednika udruge Zorana Budaka Ministarstvu kulture.

Budak je izrazio bojazan da će u sadašnjem sastavu Vijeće nastaviti rad koji do sada nije urodio nekim važnijim rezultatima, te da bi moglo doći do određenih sukoba interesa.

"Smatramo da bi u sadašnjem sastavu Vijeća dobro došao naš član Vedran Mihletić, profesor produkcije na Akademiji za kazalište, film i TV, producent s dugogodišnjim uspješnim producentskim radom, posebice stoga što je u Pozivu za predlaganje članova kulturnih vijeća navedeno da se za članove imenuju kulturni djelatnici i umjetnici iz područja umjetnosti i kulture koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva zbog kojih se pojedino vijeće osniva", navodi se u priopćenju. Napominje se kako je Mihletić po tim kriterijima iskusniji i značajniji od nekih članova nominiranih u Vijeće.

Hrvatska udruga producenata zatražila je od Ministarstva kulture da joj dostavi kriterije i rješenje po kojima su određeni članovi Vijeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara