Profesor koji je optužen za pedofiliju i radi u tri škole u Hrvatskoj otišao na bolovanje

Profesor koji je optužen za pedofiliju i radi u tri škole u Hrvatskoj otišao na bolovanje

Screenshot: RTL

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da je njezino ministarstvo promptno zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece.

>> Profesor optužen za pedofiliju nesmetano radi u tri škole u Daruvaru i Bjelovaru

Podsjetimo, RTL je jučer objavio kako profesor koji nesmetano radi u tri škole na tom području ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a prema izvorima iz jedne srednje škole u Bjelovaru u trenutku zaposlenja imao je potvrdu o nekažnjavanju.

RTL danas javlja da je profesor otišao na bolovanje.

Ministrica poslala inspekciju

"Čim sam zaprimila tu prijavu prije nekoliko dana, prijava je upućena inspekciji i zatražila sam da se provede inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile te činjenice, a naravno škola jednako tako može postupiti  suspenzijom ako je podignuta kaznena prijava", rekla je Divjak novinarima u saboru.

Na upit kako je moguće da takva osoba uopće radi u školi, ministrica je ustvrdila kako se "očito dogodila situacija gdje se u nekom intervalu, s obzirom na dokumentaciju koja je trebala biti predana na sam natječajni postupak, dogodilo podizanje optužnice, ako je".

"Zbog tog pravnog vakuuma dokumenti koji su bili predani u školu očito su bili takvi da tu nije bilo problema, a sada ćemo reagirati promptno, Ministarstvo je, čim je zaprimilo tu prijavu zatražilo inspekcijski nadzor i odmah se krenulo", istaknula je.

Dodala je kako je inspekcija izašla na teren i čim dobiju nalaze i argumente to će javno obznaniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara