PROFESOR VUKADINOVIĆ PRIMIO NAGRADU GRADA ZAGREBA

Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Morana Paliković Gruden danas je uručila Nagradu Grada Zagreba Radovanu Vukadinoviću, redovitom profesoru Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji je bio službeno odsutan na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja, kada se Nagrade primaju na svečanoj skupštinskoj sjednici. L

Profesor Vukadinović dobio je Nagradu Grada Zagreba za knjigu "Međunarodni odnosi od hladnog rata do globalnog poretka".

Morana Paliković-Gruden je naglasila da je knjiga bitan prinos razvoju politološke znanosti u Hrvatskoj i teorijski okvir za buduća istraživanja s temom hladnog rata, njegovog prevladavanja, detanta i kraja, kao i za istraživanje stvaranja globalnog sustava međunarodnih odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Fakultet političkih znanosti je dobio na važnosti i veseli me da se onaj koji je od početka vjerovao da se politološka misao može razviti, na Fakultetu zadržao do danas", rekla je M. Paliković-Gruden, nekad studentica tog fakulteta, u razgovoru s Radovanom Vukadinovićem.

"Nagrada Grada Zagreba je jedna od najljepših jer je to nagrada mog grada", rekao je profesor Vukadinović napominjući da je knjigu za koju je nagrađen pisao pošteno i sa zadovoljstvom. Naglasio je da mu je to i dodatni poticaj za buduća promišljanja jer smatra da je svaka nagrada ujedno i obveza za dobitnika.

Profesor Vukadinović dvostruki je dobitnik Nagrade Grada Zagreba. Svoju prvu Nagradu dobio je 80-ih godina za knjigu "Međunarodni politički odnosi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara