Profesor zaradio veliki novac prevarom, javila se firma koju lažno predstavlja

Profesor zaradio veliki novac prevarom, javila se firma koju lažno predstavlja
Foto: Instagram, Index

INDEX je jučer otkrio prevaru sveučilišnog profesora Asima Bradića, na kojoj je on uzeo velik novac. Kao što smo jučer objavili, Asim Bradić je izvanredni profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

>>Index otkriva prevaru sveučilišnog profesora na kojoj je uzeo velik novac

U Hrvatskoj i regiji je držao skupe edukacije za voditelje fitnessa i kondicijskog treninga, u kojima se za reklamu neovlašteno koristio svjetskim imenima i lažnim obećanjima.

Prevario mnoge

To su pokazali dokumenti i brojna svjedočanstava do kojih smo došli. 

Ljudi koje je prevario, a čini se da ih je mnogo, tvrde da je i ranije imao sumnjivih poslovnih kombinacija. Svoju novu edukaciju "Personal Health Model (PHM)" plasirao je uz tvrdnje da je to prvi hrvatski inovativni sustav u tom području koji su podržale najveće američke udruge kondicijskih trenera poput NSCA (National Strength and Conditioning Association) i Perform Bettera (slika gore). Na račun te reference formirao je visoku cijenu od 12.200 kuna za edukacije za trenere koje su podijeljene u tri modula, kroz tri vikenda. Upućeni su tvrdili da čak ni najskuplje edukacije tog ranga u struci u Hrvatskoj uglavnom ne prelaze ni pola te cijene.

Bradić je svoj imidž trenera svjetskog ranga, među ostalim, potkrijepio fotografijama na kojima je pozirao s velikim imenima iz struke. U jednoj od svojih objava ustvrdio je čak da je njegov program PHM bio predstavljen u Chicagu.

Danas su pak reagirali iz tvrtke Education for Perform Better Europe. 

Reagirali iz tvrtke koju je lažno predstavljao: "Nismo pristali ni na kakvu suradnju s njim"

Šef edukacija pri Perform Better Institutu poručio nam je da su otkrili slučaj Asima Bradića te da su pokrenuli službene i formalne procedure ta daj problem riješe. 

Saznali su i za naš članak te su poslali priopćenje kojim se očituju u vezi ovog slučaja. 

“Kao tvrtka Perform Better Europe smo informirani o slučaju dr. Asima Baradića i njegove tvrtke Personal Health Model. Imamo ovlasti postupati u ovom slučaju. 

Dr. Asim Bradić nam nije osobno poznat ni nama ni našim službenim partnerima poput Michaela Boylea, Marka Verstegena, dr. Stuarta McGilla ili Gray Cooka. Nismo pristali na nikakvu suradnju s njim ili njegovom tvrtkom, ni pismeno ni usmeno, niti su to napravili naši partneri. Isto tako, gospodin Bradić nije ovlašten koristiti logo naše tvrtke na bilo koji način”, pojasnili su. 

Imamo službenog partnera za Balkan

“Kao tvrtka Perform Better Europe imamo službenog partnera za regiju Balkana. To je Perform Better South East Europe koji pravno predstavlja Pro-Fit Heath. Strength & Conditioning (PFHSC www.pro-fit.ba).

Žalimo jer je ova neprilika dovela do toga da se sudionike i partnere zavara lažnim činjenicama. Pokušat ćemo se osobno ispričati sudionicima i partnerima te ćemo dati sve od sebe da osiguramo brzo pojašnjenje u ovom slučaju. 

Zainteresirane osobe za službene edukacije ili seminare koje organizira Perform Better Europe pozivamo da kontaktiraju naše službene partnere u Sarajevu ili u europskom sjedištu u Münchenu”, zaključuje Eberhard Schlommer, šef edukacija u Perform Better Institutu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara