Programi otočnog razvoja u PGŽ-u

NA SJEDNICI Povjerenstva za otoke Primorskogoranske županije dogovoreno je da izradba programa održiva razvoja za otoke Rab, Cres, Mali Lošinj i Krk počne najkasnije za mjesec dana.

Jedinice lokalne samouprave na tim otocima trebale bi u roku od dva tjedna prihvatiti odluke o izradbi tih programa od kojih će svaki stajati oko 400.000 kuna.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice pomoćnik ministra javnih radova, obnove i graditeljstva Ivo Milatić podsjetio je da je za razvoj otoka 2003. u državnom proračunu predviđeno oko 700 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo javnih radova od toga raspolaže s oko 250 milijuna, a za potporu otočnog održivog razvoja jedinica lokalne i područne samouprave izdvojit će 4,8 milijuna kuna.

Po Zakonu o otocima programe otočnog održivog razvoja do travnja 2004. trebaju izraditi ukupno 26 otoka. Na osnovi tih programa 2005. otoci će se moći natjecati za novac namijenjen izvedbi konkretnih projekata.

Milatić je dodao da će Ministarstvo javnih radova ove godine kvarnerskim otocima doznačiti još 13 milijuna kuna za najvažnije otočne projekte. Riječ je o 25,6 posto novca od poreza na dohodak koji će biti ustupljen svim otočnim općinama i gradovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara