Programsko vijeće HRT-a bez kvoruma

ZBOG nedostatka kvoruma Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) danas nije održalo sjednicu na koju je došlo samo troje od desetero članova.

Za održavanje sjednice i donošenje odluka potrebno je najmanje šest vijećnika, a od sedmero koji nisu došli samo se troje ispričalo.

Izrazivši nadu da se to više neće ponoviti, predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zdenko Ljevak sazvao je novu sjednicu s istim dnevnim redom za iduću srijedu, 14. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Programsko vijeće danas je trebalo dati mišljenje o programskim usmjerenjima Hrvatskog radija i Hrvatske televizije, poslovnom i investicijskom planu za ovu godinu te prijedlogu Etičkog kodeksa HRT-a.

Ljevak je rekao Hini kako očekuje da će Programsko vijeće do 25. travnja izabrati ravnatelje triju HRT-ovih podružnica - radija, televizije i glazbene proizvodnja.

Javni natječaj za ravnatelje završava 13. travnja.

Vijeće ih na četiri godine bira tajnim glasovanjem kojemu prethodi razgovor sa svim kandidatima koji zadovoljavaju uvjete natječaja. Prijedloge za imenovanja sastavlja glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić, a za imenovanje je potrebno najmanje šest glasova Programskog vijeća koje ne može glasovati o kandidatu kojeg nije predložio glavni ravnatelj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara