Programsko vijeće HRT-a podržalo programsko usmjerenje Hrvatskog radija

Programsko vijeće HRTa danas je podržalo programsko usmjerenje Hrvatskog radija (HR) za ovu godinu, dok je raspravu o programskom usmjerenju Hrvatske televizije (HTV) od početka prošle godine do kraja siječnja 2005. odgodilo za iduću sjednicu.

Raspravu o televizijskom programskom usmjerenju Vijeće je odgodilo ističući da je riječ o posebno važnoj stvari, s obzirom da su neki članovi tog tijela iznijeli kako imaju informacije da HTV ne ispunjava zadana programska usmjerenja, posebno u nekim centrima i dopisništvima.

Članovi Vijeća su istaknuli da je prošlogodišnjim programskim izmjenama, koje su uvrštene i u ovogodišnju shemu, znatno povećana slušanost HR-a.

Direktor programa Domagoj Veršić istaknuo je da je cijeli program napravljen u okviru predviđenog budžeta.

Vijeće je danas raspravljalo i o izvješću o vanjskoj produkciji HTV-a za prošlu godinu. No, niti taj dokument nije prihvaćen, nego je zbog dobivanja dodatnih objašnjenja o troškovima vraćen na dopunu. Prema tom izvješću, HTV je na snimanje emisija u vanjskoj produkciji lani potrošio nešto više od tri milijuna kuna, a na "vanjski" dramski program više od 13 milijuna kuna.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara