Programsko vijeće HRT-a sutra otvara kandidature za ravnatelje triju HRT-ovih podružnica

Programsko vijeće HRTa sutra će javno otvoriti kandidature pristigle na natječaj za ravnatelje triju HRTovih podružnica radija, televizije i glazbene proizvodnje.

Natječaj za ravnatelje podružnica završio je 13. travnja, a dan kasnije predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak izjavio je da se prijavilo ukupno 12 kandidata - tri za ravnatelja Glazbene proizvodnje, četiri za ravnatelja Hrvatskog radija i pet za ravnatelja Hrvatske televizije.

No, taj broj možda nije konačan jer će Vijeće uvažiti i kandidature poslane poštom do zadnjeg dana natječaja.

Nakon otvaranja kandidatura Vijeće će sutra utvrditi i udovoljavaju li svi prijavljeni uvjetima natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svi koji udovoljavaju uvjetima razgovarat će potom s glavnim ravnateljem HRT-a Mirkom Galićem i predstaviti mu svoj program rada.

Ljevak je rekao da će članovima Vijeća preporučiti da, ako mogu, prisustvuju razgovorima s kandidatima, iako na to nisu obvezni.

Ravnatelj potom izvještava Vijeće o razgovorima i sastavlja prijedloge za imenovanje ravnatelja podružnica. Ljevak smatra kako bi Galić za svaku funkciju trebao predložiti barem po dva kandidata. Vijeće, naime, ne može glasovati o kandidatu kojeg nije predložio glavni ravnatelj, a u slučaju da ne podrže Galićevog kandidata natječaj bi se morao ponoviti.

O osobama koje će u sljedeće četiri godine voditi radio, televiziju i glazbenu proizvodnju Vijeće će odlučiti tajnim glasovanjem, a za imenovanje ravnatelja je potrebno najmanje šest glasova.

Cijeli postupak izbora ravnatelja, po Ljevkovim bi riječima, trebao završiti do kraja travnja, kada bi Vijeće moglo raspisati natječaj za direktore programa radija i televizije (bivše glavne urednike) i glavne urednike informativnih programa Hrvatskog radija i Hrvatske televizije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara