Pronađen dio plijena u "pljački stoljeća", troje uhićenih

KLUPKO u britanskoj "pljački stoljeća", kako su mediji odmah prozvali prepad na skladište novca "Securitas" u gradu Tonbridgeu, se odmotava brže nego što se pretpostavljalo.

"Dobro organizirana" skupina kriminalaca je, prerušena u policijske uniforme, otela obitelj direktora skladišta, te ga tako prisilila da im pomogne iznijeti još uvijek neutvrđen iznos novca.

Britanski mediji špekuliraju da bi iznos mogao premašiti 50 milijuna funti, što bi tu pljačku učinilo najvećom u britanskoj povijesti, ali i jednu od najvećih u europskoj povijesti. U dijelu tog plijena, kako stvari stoje, pljačkaši neće uživati.

Policija je u gradu Ashfordu pronašla kombi korišten prilikom pljačke, a unutar njega još uvijek neutvrđenu količinu novca.

Dan prije otkrivanja kombija policija je uhitila troje ljudi, jednog muškarca i dvije žene, koje sumnjiči da su sudjelovali u pljački. No, svo troje su uz jamčevinu privremeno pušteni na slobodu.

41-godišnjakinju je policija uhitila kada je htjela položiti veću svotu novaca još uvijek omotanu s naljepnicama na kojima je pisalo Tonbridge.

“Ona bi mogla biti potpuno nevina. Istražujemo je li ona povezana s pljačkom” - kazao je na konferenciji za novinare visoki policijski dužnosnik Adrian Leppard koji predvodi istragu. Leppard je pozvao sve koji bi mogli znati nešto o zločinu da se jave u policiju obećavajući nagradu od 2 milijuna funti ako podatak otkrije pljačkaše.

Kentska policija objavila je foto-robot muškarca za kojeg vjeruju da je imao vrlo važnu ulogu u “pljački stoljeća”, odnosno da je zaustavio direktora skladišta maskiran u policajca, kako bi ga na prijevaru uhitio.

Zanimljivo je da je pljačka izvedena na gotovo identičan način kao i ona u prosincu 2004. godine kada su u Belfastu kriminalci odnijeli plijen u visini od 25 milijuna funti, a britanski su mediji špekulirali kako je organizator pljačke bio Irac Tony Cascarino, prijatelj i suborac hrvatskog generala Ante Gotovine.

D.A./A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara