Pronađena glava Hrvata otetog u Bugarskoj?

BUGARSKA policija pronašla je u gradu Slivnici odrubljenu ljudsku glavu za koju se pretpostavlja da pripada hrvatskom državljaninu Ivanu Možeu, koji je u tom gradu otet 23. veljače.

Odrubljena glava pronađena je na jednom mjestu pored kojeg prolazi željeznička pruga između Sofije i Dragomana.

Prema poznatim podacima, Možea su prije desetak dana otela petorica muškaraca koji su ga nakon otmice odveli u nepoznatom smjeru. Policijskom istragom utvrđeni su identiteti trojice osumnjičenih otmičara koji su na ispitivanu priznali tek kako su Možea ugurali u automobil i pretukli ga kod spomenutog mjesta blizu željezničke pruge.

Skupinu kriminalaca otmičara predvodi Josif Josifov Joško koji je s Možeom imao nesređene kriminalne razmirice. On je također priznao otmicu i sudjelovanje u premlaćivanju Možea, tvrdeći kako je nakon toga Može ostao živ.

Sud u Sofiji donio je danas odluku da Joško, mora i nadalje ostati u pritvoru. Josifova se tereti zbog osnovanih sumnja da je tijekom uvjetne slobode počinio kaznena djela, odnosno da je sudjelovao u premlaćivanju i otmici Ivana Možea za kojega bugarski mediji danas nagađaju da je ubijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski istražitelji su na Joškovom džipu pronašli tragove krvi, blata i zemlje, što ne odgovara tvrdnjama Josifova i njegovih pomagača da su se tijekom 23. veljače kretali isključivo po gradu.

Na odluku suda Josif nema prava žalbe, a u slučaju da bude osuđen mogao bi dobiti desetogodišnju kaznu zatvora.

Inače, Možea se u Bugarskoj sumnjičilo za pripadnost kriminalnoj skupini koja je izvršavala ubojstva i otmice po narudžbi, a za jedan sličan slučaj u kojem je ubijen policajac Kiril Živkov i kriminalac Asen Petrov, prošle je godine u Bugarskoj bio pravomoćno oslobođen.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara