Pronađena raspadnuta tijela blizanaca tjedan dana nakon smrti, roditelji optuženi za nemar

AUSTRALSKI par optužen je za ubojstvo i mučenje svojih 18-mjesečnih blizanaca, čija je raspadajuća tijela pronašla njihova 11-godišnja sestra. 30-godišnja majka i 28-godišnji otac prvotno su optuženi za nemar, nakon što je majka policiji rekla kako su djeca umrla od gladi.

Tužitelj je ipak pojačao optužnicu tijekom njihovog saslušanja na sudu. Za optužbe ubojstva i mučenja, australski sud može im dodijeliti i doživotnu kaznu zatvora, prenosi Associated Press.

Australci su ostali užasnuti činjenicom da su mrtva djeca bila bila otkrivena i prijavljena policiji tek tjedan dana nakon njihove smrti. Kada su pronađena, djeca su težila kao novorođenčad tj. oko 4,5 kilograma.

Majka blizanaca primijetila je da su djeca mrtva još prije tjedan dana, ali je odlučila ništa ne poduzeti u vezi s tim. "Mislim da ih nisam dovoljno hranila", rekla je policiji.

Odvjetnik oca mrtvih blizanaca, Michael Cridland, izjavio je na sudu kako njegov klijent nije odgovoran za smrt svoje djece, koju nije vidio od prošlog Božića.

Njihova preživjela djeca, u dobi od tri, četiri, pet i 11 godina, predana su skrb njihovoj baki. "Djeca su jako potresena ali mi se trudimo pružiti im sve najbolje, kako bi osjetila da su voljena", rekla je novinarima njihova baka.

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara